zirkonyum kaplama ve lamine kaplama arasında bazı temel farklılıklar olsa da, her iki yöntem de diş bakımı ve gülüş tasarımı bağlamında kullanılmaktadır. Hangi yöntemin kullanılacağını belirlemede en önemli kriterler hastanın ağız durumu ve yaşadığı diş sorunlarıdır. Tercih sebeplerinden biri zirkonyum kaplamaların lamine kaplamalara göre daha kısa sürede uygulanabilmesi ve dişleri sarabilmesi olmaktadır.
Lamine kaplama dişin ön tarafına yerleştirilir ve her dişe tek tek uygulanır. Hangi prosedürün kullanılacağına karar vermek için hasta, diş yapısının aşınma oranını ve yüzey mine dokusunun durumunu belirlemek için bir ön muayeneden geçirilir. Temel farklardan biri, zirkonyum uygulamaları ile eksik dişlerin kapatılması mümkün iken, bu tür uygulamalar için lamine kaplamanın uygun olmamasıdır.
Zirkonyum Kaplama Nedir?
Zirkonyum, gümüşe benzer bir renge sahip beyaz bir maddeden elde edilir. Dış etkilere dayanıklı yapısı nedeniyle birçok alanda kullanılmaktadır. Zirkonyum, rengi ve dayanıklılığı nedeniyle kozmetik diş hekimliği uygulamaları için tercih edilen bir altyapı malzemesidir. İşlenebilirliği, dokuyu tahrip etmemeye dair özellikleri ve gerilime dayanıklılığı onu diş tedavilerinde mükemmel bir ürün haline getirmektedir. Dolgu uygulamalarının beklentileri karşılamadığı durumlarda veya doku kaybının fazla olduğu düşünüldüğünde sıklıkla tercih edilir. Zirkonyum kaplama yaptırmak;
- Köprü ve kronların tedavilerinde,
- Dişlerin çok lekeli olduğu durumlarda,
- Dolgu ile iyileştirilemeyen kırıkların tedavisinde,
- Lamine gibi tedaviler dişler arasındaki boşlukları doldurmadığı durumlarda,
- Ortodontik braket uygulamalarında tercih edilmektedir.
Lamine Kaplama Nedir?
Zirkonyum dişi çevreleyen bir yöntemdir, lamine kaplama tedavisi ise sadece diş yüzeyinde kullanılır. Dişlere uygulanan porselen levha olarak da bilinen bu tedavi, plağın istenilen boyut, renk ve şekle getirilmesini sağlar. Lamine kaplama, kalıcı yerine koruyucu bir yöntem olarak tercih edilir ve estetik bir görüntüye sahip olunmasını sağlar. Lamine tedavisi öncesinde hassas diş ölçüleri alınır. Ardından hastanın günlük işlevini sürdürebilmesi için geçici bir diş takılır. Laboratuvarda üretilen lamine porselen 7 ila 10 gün içerisinde hastanın kullanımına hazır hale gelir. Dişlere sıkıca yapıştırılarak, dişleri tamamen sarar. Bu sayede uzun süreli kullanım ve estetik bir görüntü sağlar.
Zirkonyum ve Lamine Kaplamanın Farkları
Protezlerin üretimi, yalnızca işlevsel değil, aynı zamanda estetik açıdan da gerekli malzemeler gerektirir. İnsanlar sadece protez dişler ile güzel görünmek değil, gülebilmek, konuşabilmek, sorunsuz yemek yiyebilmek istemektedir. Bu aşamada estetik çözümler sunan malzemeler kullanılması önemlidir.
Zirkonyum ve lamine, diş protezleri için estetik çözümler sunan başlıca malzemelerdir. Lamine ayrıca sac seramik olarak da adlandırılır. Her iki uygulamanın da bazı farklılıkları vardır. Doğru tercihi yapabilmek için bu farklılıkları bilmek çok önemlidir. Zirkonyum kaplamalar ve lamine kaplamalar, diş hekimleri tarafından kullanılan yüksek kaliteli malzemelerdir. Hasarlı bir diş kronunun, diş köprülerinin ve diğer protez yapıların değiştirilmesi için uygundurlar. Uzun yıllar kaplamalı dişlerinizin keyfini çıkarabilmeniz için takma diş ve kaplama üretiminde özel teknikler kullanılmaktadır. Özellikle zirkonyum lamine
uygulamaları dayanıklı yapıları ile kişiye özel ve uygun hale getirilir. Tercihlerinizi diş hekiminizin talimatlarına göre ayarladığınızda, her iki uygulamayı da yıllar boyu kullanmak mümkün olmaktadır. Uygulama biçimlerine göre iki tedavi arasında fiyat farkları da olmaktadır.
Greetings! I’ve been following your weblog for a while now and finally got
the bravery to go ahead and give you a shout out from Huffman Tx!
Just wanted to mention keep up the good work!